Opleidingstraject Ecofin - Module 6: Witwassen


6619
Operationeel Inspecteur - Operationeel Hoofdinspecteur - Operationeel Commisaris - Operationeel Hoofdcommisaris -
20
6 lesuren

Module 6: Witwassen (6 lesuren)
U houdt zich bezig met strafrechtelijke onderzoeken rond financieel-economische fraude, dan wel rond andere misdrijven welke substantiële vermogensvoordelen opleveren? U wordt binnen uw politiezone geconfronteerd met (rechts)personen wiens levensstandaard/levensstijl manifest incompatibel lijkt met hun officiële inkomsten, zonder dat u de vinger kan leggen op enige vorm van onderliggende criminaliteit? Onder het motto 'follow the money', maken wij u warm voor een efficiënte aanpak van alle profijtgerichte criminaliteit.
We gidsen u door de preventieve en repressieve witwasbepalingen in onze Belgische wetgeving en geven u diverse tools mee om indicatoren en verdachte omstandigheden die wijzen op witwaspraktijken te herkennen.
Aan de hand van verschillende reële casussen waarin mooie resultaten werden behaald, wordt inzicht gegeven in de opbouw en de aanpak van een strafonderzoek naar witwas van illegale vermogensvoordelen. Hierbij wordt bijzondere aandacht geschonken aan het fenomeen van de 'patsers'.
Er wordt tevens stilgestaan bij de rol en de bevoegdheden van de Cel voor Financiële informatieverwerking, de samenwerking met het Centraal Orgaan voor inbeslagname en Verbeurdverklaring, alsook worden de mogelijkheden overlopen voor beslag en verbeurdverklaring op internationaal vlak.
Tenslotte zorgt het PLUK-team van de federale gerechtelijke politie nog voor een korte uiteenzetting over het financieel rechercheren als strategie binnen een tactisch onderzoek, alsook over de bijstand die zij hierbij kunnen leveren.

Inschrijven kan via het online inschrijvingssysteem (enkel voor opleidingsverantwoordelijken)
Niet-leden van Paulo schrijven via dit formulier.

Deze opleiding wordt gepland bij voldoende interesse. Indien u kandidaten heeft voor één of meerdere sessies kan u gebruik maken van de wachtrij binnen MyOpac.
PS:
- Niet alle opleidingen zijn reeds gepland of ze kunnen reeds volzet zijn, in dat geval kan ingeschreven worden op een wachtrij.
- Mailadres voor inhoudelijke vragen over opleidingen of aanvragen voor opleidingen op maat: eps.paulo.bijscholingen@police.belgium.eu