Woonstvaststelling en identiteitsdocumenten voor Belgen


3473
Operationeel Inspecteur - Operationeel Hoofdinspecteur - Operationeel Commisaris - Operationeel Hoofdcommisaris -
20
4 lesuren

In deze opleiding komen volgende elementen aan bod op een zeer praktijkgerichte wijze:

  • toelichting bij een aantal belangrijke begrippen van de bevolkingsreglementering: de hoofdverblijfplaats, gezin of huishouden, haardstede, referentiepersoon, referentieadres, tijdelijke afwezigheid,..
  • de procedure van de adreswijziging (aangifte door de burger, het onderzoek van de reële verblijfplaats of de woonstvaststelling, de verdere afhandeling door de gemeente)
  • de inschrijving van ambtswege en de afvoering van ambtswege (dit in het geval van een niet aangegeven adreswijziging)
  • toelichting bij het nieuwe model-verslag van het onderzoek naar de reële verblijfplaats
  • toelichting bij een aantal speciale gevallen: de inschrijving van minderjarigen, de voorlopige inschrijving, de inschrijving van gedetineerden,..
  • aangevuld met praktische toelichtingen over de identiteitsdocumenten voor Belgen: de elektronische identiteitskaart, de kids-ID, het attest "bijlage 12", gebruik van www.checkdoc.be (=een internetsite die iedereen in staat stelt om te verifiëren of een Belgische identiteitsdocument dat hem wordt voorgelegd wel degelijk is uitgereikt en niet bekend staat als verloren, gestolen, verlopen of ongeldig), uitleg over www.docstop.be, efficiënt opzoeken van nepadressen op het internet.

Inschrijven kan via het online inschrijvingssysteem (enkel voor opleidingsverantwoordelijken)
Niet-leden van Paulo schrijven via dit formulier.

Deze opleiding wordt als opleiding op maat aangeboden en gepland bij voldoende interesse. Indien u kandidaten heeft voor één of meerdere sessies kan u gebruik maken van de wachtrij binnen MyOpac. U kan deze opleiding ook specifiek voor uw zone aanvragen (min. 12 deelnemers).
PS:
- Niet alle opleidingen zijn reeds gepland of ze kunnen reeds volzet zijn, in dat geval kan ingeschreven worden op een wachtrij.
- Mailadres voor inhoudelijke vragen over opleidingen of aanvragen voor opleidingen op maat: eps.paulo.bijscholingen@police.belgium.eu