Selectieproef specialist geweldbeheersing dwang zonder vuurwapen


5145
16
8 lesuren
0.00 € per deelnemer
0.00 € per deelnemer

Theoretische proef:
  • wettelijke en deontologische bepalingen over het gebruik van dwang en geweld (wettige verdediging, WPA, GPI 37, GPI 48, deontologie..)
  • basisprincipes van geweldbeheersing
Praktische proef: fysieke krachtproef en proef in motorische vaardigheden
  1. buikspieroefeningen
  2. push-ups
  3. optrekoefeningen
  4. cooperterst
Er wordt gekeken of de basisvaardigheden op de technische/motorische proeven voldoende aanwezig zijn voor aanvang van de opleiding en minimumnormen zoals in het erkenningsdossier bepaald op elke fysieke proef moeten behaald worden om te kunnen slagen in de praktische proef. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. De fysieke en technische proeven worden deels in circuitvorm afgenomen (optrekken/push-ups/buikspieren in combinatie met sparring op stootkussen).

ยท    

Praktische info praktijktesten:

Loopkledij + functionele kledij voor dojo
Volledige wapengordel (zonder VW en pepperspray)
Kogelwerende vest
Mogelijkheid tot omkleden en douchen


Inschrijven kan via het online inschrijvingssysteem (enkel voor opleidingsverantwoordelijken)
Niet-leden van OPAC schrijven via dit formulier.

De kandidaten dienen te slagen in zowel de praktische als de theoretische proef om toegelaten te worden in de functionele opleiding specialist geweldbeheersing dwang zonder vuurwapen
PS:
- Niet alle opleidingen zijn reeds gepland of ze kunnen reeds volzet zijn, in dat geval kan ingeschreven worden op een wachtrij.
- Mailadres voor inhoudelijke vragen over opleidingen of aanvragen voor opleidingen op maat: eps.paulo.bijscholingen@police.belgium.eu