Vaststelling van de realiteit van de verblijfsplaats en de identiteitsdocumenten voor Belgen


7488
Operationeel Inspecteur - Operationeel Hoofdinspecteur - Operationeel Commisaris - Operationeel Hoofdcommisaris -
20
8 lesuren

Operationele doelstellingen: - De regelgeving voor het bijhouden van bevolkingsregisters en de verblijfsenquête toelichten. - De verschillende sleutelbegrippen met betrekking tot de regelgeving die verband houden met de verblijfsenquête identificeren en differentiëren - De verblijfssituaties op een relevante en effectieve manier controleren - Een kwalitatief onderzoeksverslag naar de verblijfplaats opstellen, met inbegrip van argumenten die zijn aangepast aan de aangetroffen situatie. - De conclusies van het onderzoeksverslag van de verblijfsplaats motiveren en ze verzekeren - Fictieve domiciliëringen opsporen en zorgen voor een goede opvolging en vervolging. - Actief samenwerken met de andere betrokken lokale of federale actoren (gemeenten, FOD Binnenlandse Zaken, revisoren, parketten, ...) op het vlak van domiciliëring. - Zich bewust zijn van het belang van de verblijfsonderzoek voor de samenleving en in het kader van wijkopdrachten. - Preventie en repressie van fictieve domiciliëringen combineren - Overtuigd zijn van de strijd tegen domiciliefraude om de impact en de gevolgen ervan in termen van sociale, fiscale en andere criminele activiteiten te verminderen. - De grenzen van het onderzoek en de besluitvorming aanvaarden - De ondervonden praktijksituaties analyseren in relatie tot de geldende regelgeving en toepassen door ze in de praktijk correct te interpreteren. - Verschillende middelen om domicilie- en identiteitsfraude te voorkomen en te bestrijden (websites, procedures voor vervolging, ...) Inhoud In deze opleiding worden de volgende elementen besproken: - Uitleg van een aantal belangrijke begrippen uit de regelgeving inzake bevolking: hoofdverblijfplaats, gezinssituatie, referentieadres, tijdelijke afwezigheid, ... - De procedure van adreswijziging (verklaring van de burger, onderzoek naar de realiteit van de verblijfplaats (of vaststelling van de realiteit van de verblijfplaats), verdere verwerking door de gemeente) - Inschrijving van ambtswege en afvoering van ambtswege (en dit bij een niet-aangegeven adreswijziging)

Inschrijven kan via het online inschrijvingssysteem (enkel voor opleidingsverantwoordelijken)
Niet-leden van Paulo schrijven via dit formulier.

Start-Eind Max. # Deelnemers Vrije plaatsen
19-04-2024 - 19-04-2024 20 6

PS:
- Niet alle opleidingen zijn reeds gepland of ze kunnen reeds volzet zijn, in dat geval kan ingeschreven worden op een wachtrij.
- Mailadres voor inhoudelijke vragen over opleidingen of aanvragen voor opleidingen op maat: eps.paulo.bijscholingen@police.belgium.eu