Mensensmokkel voor eerstelijnsdiensten


7677
Operationeel Inspecteur - Operationeel Hoofdinspecteur - Operationeel Commisaris - Operationeel Hoofdcommisaris -
100
4 lesuren

De fenomenen transmigratie en mensensmokkel gaan hand in hand en zijn nog steeds een prioriteit in het nationaal veiligheidsplan. In 2018 werd omtrent de aanpak van dit fenomeen een nieuwe COL geschreven, voor Oost-Vlaanderen aangevuld met een vernieuwde OBOV. Deze nieuwe richtlijnen toepassing laten vinden op het werkterrein is echter geen eenvoudige oefening. Vele eerstelijnsmedewerkers zijn niet overtuigd van de meerwaarde van hun vaststellingen en hebben geen notie van de wegen die de door hen vergaarde informatie bewandelt naar aanleiding van hun vaststellingen. Deze opleiding heeft als doel de verschillende scenario's transmigratie en mensensmokkel uit de omzendbrief toe te lichten samen met de uit te voeren vaststellingen en de gevraagde onderzoeksdaden te kaderen binnen de nationale en internationale context van onderzoeken naar mensensmokkel.

Inschrijven kan via het online inschrijvingssysteem (enkel voor opleidingsverantwoordelijken)
Niet-leden van Paulo schrijven via dit formulier.


PS:
- Niet alle opleidingen zijn reeds gepland of ze kunnen reeds volzet zijn, in dat geval kan ingeschreven worden op een wachtrij.
- Mailadres voor inhoudelijke vragen over opleidingen of aanvragen voor opleidingen op maat: eps.paulo.bijscholingen@police.belgium.eu